PRODEJ RYB PÍSTOVICE

Recepty

"Kdo jí ryby v každém čase, ten je mlád a štíhlý v pase."

Ať již k pravdivosti tohoto starého moudra zaujmeme jakýkoli postoj, prospěšnost konzumace rybího masa je z lékařského hlediska dokázána: "K udržování nízké hladiny cholesterolu v krvi – potažmo k dobré kondici svých žil a tepen – potřebuje organismus polynenasycené omega-3 mastné kyseliny. A rybí maso jich může dodat nejvíce.".

← Pokračujte výběrem ryby, z níž si chcete prohlédnout recepty,..

Kapři, i přes vyšší počet kostí a středně tučné maso typické chuti, si drží prvenství v tuzemských rybích jídelníčcích. Jedním z důvodů je také fakt, že se u nás jedná o tradiční vánoční pokrm.

Kapr po mlynářsku

  • 8 porcí kapra,
  • 8 lžic hladké mouky,
  • 2 stroužky česneku,
  • drcený kmín,
  • 4 lžíce másla,
  • olej,
  • citrónová šťáva,
  • sůl,
  • petrželka

Porce kapra prosolíme, jemně potřeme česnekem, pomoučíme a okmínujeme. Vložíme na rozehřátý olej a opečeme po obou stranách. Těsně před podáváním přelijeme rozehřátým máslem, pokapeme citrónovou šťávou a posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme s bramborem.

Pečené nudličky z kapra

  • 4 vykostěné kapří filety
  • marináda:
    • 3 lžíce rozpuštěného másla
    • 1/2 jemně nasekané cibule
    • 2 lžičky mleté papriky
    • 2 lžíce jemně nasekané hladkolisté petrželky
    • 2 stroužky česneku utřené se lžičkou soli
    • 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu (v obměně možno nahradit tymiánem)
    • 1/2 lžičky drceného černého pepře.

Kapří filety vykostíme (viz poznámka) a nakrájíme na nudličky. Suroviny, určené pro marinádu, prošleháme a dobře promícháme s kousky kapřího masa. Uložíme do ledničky a necháme marinovat přes noc. Druhý den nudličky poklademe vedle sebe na plech a vložíme do maximálně vyhřáté trouby, kde je pečeme cca 20 minut. K masu můžeme přidat mražené bramborové hranolky (předsmažené), které budou připravené za stejnou dobu, nebo můžeme maso přidat ke kouskům brambor, které pečeme již 15 minut předem.

Kapr po břeclavsku

  • Kapr 1 ks,
  • Mléko 1 ks,
  • Máslo 150 g,
  • Hladká mouka 60 g,
  • Citron 1 ks,
  • Mletá paprika 1 lžíce,
  • Česnek 1 stroužek,
  • Drcený kmín 1 špetka,
  • Grilovací koření 5 lžíce,
  • Sůl 1 špetka

Naporcovaného kapra vložíme na několik hodin do studeného mléka (nejlépe přes noc). Poté porce omyjeme vodou, nasolíme, pokapeme citronem a necháme odležet. V hladké mouce zamícháme kmín, papriku a grilovací koření. V ní obalíme porce kapra a opečeme je na 2/3 rozehřátého másla na pánvi přikryté pokličkou. Po opečení ze všech stran porce vložíme do mísy a ještě horké přelijeme máslem s utřeným česnekem. Podáváme s bramborovým salátem nebo kaší.

Kapr na medu

  • 4 porce kapra,
  • 2 lžíce másla,
  • 0,5 dcl sójové omáčky,
  • 4 stroužky česneku,
  • 1 dcl bílého vína,
  • 0,5 dcl medu,
  • špetka kmínu,
  • pepř,
  • sůl.

Z uvedených surovin kromě másla uděláme marinádu a porce kapříka do ní vložíme, nejlépe přes noc, ale stačí na několik hodin. Na druhý den si marinádu slijeme do pekáčku a dáme ji do trouby zahřát. Mezitím si porce kapra zprudka opečeme z obou stran na másle a poté kapra i máslo přendáme do pekáče s rozehřátou marinádou. Pečeme na 250 stupňů nejlépe horkým vzduchem cca 14 minut, v polovině kapra obrátíme.Podáváme s bramborovým salátem, opečenými, nebo vařenými bramborami.

Kapr ve zlatých šupinách

  • Kapr 600 g,
  • Vejce 2 ks,
  • Škrobová moučka 30 g,
  • Mléko 100 ml,
  • Hladká mouka 50 g,
  • Sůl,
  • Drcený kmín,
  • Kukuřičné lupínky 250 g,
  • Rostlinný olej,
  • Citron.

Kapra důkladně osolte a okořeňte trochou kmínu. Z vejce, škrobu, mouky a mléka vyšlehejte řidší těstíčko. Osolte ho a také nechte chvíli stát, aby mouka dobře vázala. Kapra máčejte v řidším těstíčku, těsto nechte lehce stéct a následně vložte do mísy s kukuřičnými lupínky. Lupínky ze všech stran přimáčkněte k rybě. Jednotlivé kousky smažte v mírně rozpáleném oleji. Lupínky by při vysoké teplotě shořely. V pánvi kapra smažte jen tak, aby se osmahly kukuřičné lupínky. Pak bez ohledu na to, zda je kapr celý prosmažený nebo ne, porce vyjměte, vložte je na plech a dopékejte kapra v troubě při 90 stupních asi deset minut. Podávejte s klasickou přílohou – bramborovým salátem.

Kaprovitá ryba s bílým, málo tučným masem. Také díky svému nízkému počtu kostí se tato chutná ryba postupně stává velmi oblíbenou náhradou kapra. Je vhodná k přípravě pečením či smažením.

Krokety z amura se sezamem

  • Amur vařený 500 g,
  • Brambory střední 2 ks,
  • Máslo změklé 100 g,
  • Vejce 2 ks,
  • Petrželka sekaná 1 lžička,
  • Strouhanka,
  • Sůl,
  • Sezam,
  • Rostlinný olej na smažení.

Maso z amura umeleme, smícháme s nastrouhanými (umletými) brambory, změklým máslem, vejci, petrželkou a osolíme. Směs zahustíme trochou strouhanky, sezam opražíme na sucho dozlatova. Z rybího těsta pak tvoříme malé kuličky, které obalíme ve strouhance smíchané se sezamem a usmažíme dorůžova. Podáváme se zeleninovým salátem.

Pikantní amur se smetanou

Amura stáhneme a nakrájíme na podkovy. Osolíme a posypeme cayenským pepřem a trochou saturejky a římského kmínu (dle vlastního uvážení). Potom lehce pokapeme olivovým olejem a necháme cca hodinku odstát v pokojové teplotě. Zahřejeme si troubu na 200°C, zatím vyskládáme porce na pekáč (vymazat netřeba), na každou podkovu dáme lístek másla (zlepší chuť té omáčky) a nasekáme si pět šest kaparů, které nasypeme na porce. Ještě než dáme do trouby, vyskládáme do volných míst v pekáčku nakrájená rajčata. Nakonec polejeme porce dvěma lžícemi medu a dáme péct do trouby. Trvá to cca deset minut (poznáme dle toho, že jsou hotová rajčata). V tu chvíli zalejeme porce půlkou smetany (chceme-li víc omáčky, dáme celou smetanu). Vypneme troubu a ještě to tam na chvíli necháme, aby smetana trochu probublala.

Pečený amur se žampiony a cibulí

  • Amur 800 g,
  • Koření na ryby 1 lžíce,
  • Česnek 2 stroužek,
  • Žampiony 200 g,
  • Červená cibule 1 ks,
  • Máslo 150 g,
  • Rybí vývar nebo drůbeží 2 dl,
  • Kmín 1 špetka,
  • Sůl 1 špetka,
  • Pepř mletý 1 špetka.

Do ryb vetřeme koření s utřeným česnekem a necháme hodinu odležet. Pak je vložíme do máslem vymazaného pekáčku na drobně pokrájenou cibuli, poklademe kousky zbylého másla, přidáme vývar a 20 minut pečeme přikryté v troubě (180 stupňů). Poté rybu posypeme plátky žampionů, osolíme, lehce okmínujeme, opepříme a pečeme dalších 15 minut. Plátky oloupaných brambor uvaříme v osolené vodě, pak zprudka opečeme na másle a posypeme parmazánem.

Amur v bylinkovém těstíčku

  • Amur 800 g,
  • Citronová šťáva (citronka),
  • Česnek 3 stroužek,
  • Vejce 2 ks,
  • Provensálské koření nebo jiné bylinky dle chuti,
  • Pivo 50 ml,
  • Hladká mouka,
  • Sůl,
  • Pepř mletý,
  • Olej.

Rybu rozdělíme na porce, pokapeme citronem, osolíme, opepříme, potřeme rozmačkaným česnekem a necháme asi 30 minut odležet. Z vajec, piva, provensálského koření(bylinek) a mouky umícháme hustší těstíčko, ryby v něm obalíme a pak osmažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

Amur d'Amour

  • 1 kg amura bílého,
  • 3 šalotky,
  • 2 plátky schwarzwaldského špeku,
  • 1 pol. lžíce hrubých krystalů soli kamenné,
  • 1 pol. lžíce citronové šťávy,
  • plátky másla (podle počtu řezů),
  • 1 dl suchého bílého vína,
  • 1 hrst petrželky,
  • 2 pol. lžíce smetany (na podlévání, je-li třeba, několik lžic drůbežího vývaru),
  • Příloha 1:
    • 3 čekankové puky,
    • 12 plátků schwarzwaldského špeku,
    • hrubě mletý pepř,
    • sůl,
    • pár kapek citronu do vody,
  • Příloha 2:
    • 4 porce brambor (+ sůl a špetka kmínu),
    • 6 ks velkých žampionů,
    • 25 dkg čerstvého špenátu,
    • 1 stroužek česneku,
    • několik zrnek anýzu,
    • 1 lžíce másla

Amura očistíme a provedeme mu důkladnou masáž hrubou solí s citrónovou šťávou. Do pekáčku položíme rozpůlené šalotky, na ně dva plátky schwarzwaldského špeku, petrželku a na to všechno amura s roztaženými křídly. Rybu na hřbetě několikrát nařízneme až k páteři. Do řezů přidáme špetku soli a plátek studeného másla. Podlijeme bílým vínem a dáme nezakryté péci asi na 170°C. Čekanku očistíme od ošklivých listů a odstraníme spodní část s košťálem, rozpůlíme a dáme na několik minut vařit do osolené vroucí vody s několika kapkami citrónu. Vyjmeme, necháme trochu vychladnout, pak posypeme hrubě mletým pepřem a každou půlku zabalíme do dvou plátků schwarzwaldského špeku. Takto zavinuté čekanky přiložíme do pekáčku k rybě a zapékáme společně. Při pečení rybu občas přelijeme výpekem. V přiměřené době dáme vařit oloupané brambory. Poté na pánvi na másle osmažíme silnější plátky oloupaných žampionů s několika zrnky anýzu (nesolíme). Osmažené vyjmeme a odložíme. Na tutéž pánev přihodíme na plátky nakrájený stroužek česneku a po chvíli přidáme čerstvý špenát. Rychle osmahneme a odložíme (opět nesolíme). Uvařené brambory zcedíme, prošťoucháme se žampiony (několik plátků si ponecháme na ozdobu) a pomocí tvořítka z nich na talíři vyrobíme komínek. Na komínek z brambor navrstvíme špenát a ozdobíme plátky žampionů. Přiložíme porce ryby a zapečené čekanky. Komínky přelijeme vypečenou šťávou, zjemněnou trochou smetany.

Tato menší dravá ryba s kvalitním masem je vyhlášenou pochoutkou. Po tepelné úpravě (zejm. pečení, grilování, uzení) z masa s páteří vyjmeme i žeberní kosti (tzv. ypsilonky), a zůstává jen maso.

Pstruh na mandlích

  • Pstruh,
  • Citron 1 ks,
  • Mandlové lupínky 1 balíček,
  • Máslo 1 lžíce,
  • Sůl.

Pstruha opláchneme studenou vodou a osušíme. Osolíme a do břišní dutiny vložíme kolečka citrónu. Pstruha po obou stranách potřeme rozpuštěným máslem a dáme na plech s pečícím papírem. Plech dáme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 10 minut. Pak vyndáme, potřeme máslem, posypeme mandlovými lupínky a vložíme zpět do trouby. Pečeme asi 10 mimut a dáváme pozor, aby se lupínky nepřipálily. Dobu pečení upravíme podle velikosti pstruhů 15-20 min... Hotového pstruha přeložíme na nahřátý talíř a podáváme. Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo a zeleninový salát. Mandlové lupínky na talíři můžeme trochu pokapat medem. Necháme vyniknou jemnou chuť masa s hořkými mandlemi a sladkým medem.

Filet ze pstruha v bramborové krustě

  • filet ze pstruha,
  • 1 větší brambora,
  • 1 vejce,
  • sůl,
  • olej,
  • máslo 1 lžička,
  • cca 250g okurky nebo cukety,
  • trochu čerstvého kopru(petrželka,pažitka),
  • smetana 0.15l,
  • jablečný ocet 1 lžička,
  • cibule krájená najemno 1lžíce,
  • hladká mouka.

Pstruha vyčistíme,podél rozřízneme a uděláme filet bez žeberních kostí. Osušíme, oslolíme. Bramboru nastrouháme na struhadle nahrubo,přidáme vejce,lžičku hladké mouky,sůl a trošku nasekaného kopru. Pstruha obalíme v mouce a v bramboře rozmíchné s vejci a vložíme so mírně rozáleného oleje.(je dobré použít teflonovou pánev,ryba se na to nelepí),opečeme do zlatova.Vyjmeme na papírový ubrousek. Přitom oloupeme okurku,podélně rozkrojíme a zbavíme jadřinců.Nakrájíme na 0.5cm silná půlkolečka-(spíš podkůvky nebo účka). Cibuli zpěníme na másle, přidáme okurky 3min orestujeme a zalijeme smetanou,krátce provaříme (taky asi 3 min.Zakápneme lehce jablečným octem.Kdo chce,může dát 1dl kyselejšího bílého vína(ryzlink..)Smetana tím zhoustne a dosolíme podle chuti.popř.opepříme bílým pepřem,přidáme nasekaný kopr. Na talíř položíme okurky ve smet omáčce a přes ně pstrha v bramborovém těstíčku. Další přílohu již nepoužíváme ,měli by nám stačit brambory na rybě. Pro nemilovníky kopru použijte petrželku nebo pažitku. Tato úprava se používá jako předkrm nebo lehké hlavní jídlo.

Pstruh plněný vlašskými ořechy a nivou

  • 2 Pstruhy,
  • Sýr Niva,
  • Vlašské ořechy,
  • Máslo,
  • Sůl,
  • Citron 1-2,
  • Petržel na ozdobu.

Očištěné pstruhy mírně osolíme a pokapeme po celé ploše šťávou z jednoho citronu (podle toho, jak to máte rádi). Pstruha dle velikosti naplníme nivou a vlašskými ořechy (opět podle gusta). Já osobně jsem si vzala jehlu a nit a pstruha opatrně zašila, aby mi náplň nevytékala. Pstruha pečeme na másle a citronu, kterým jsme ho pokapali, cca 20-30 minut. Servírujeme s bramborem v jakékoli úpravě či se zeleninou. Fantazii se ovšem meze nekladou. Osobně jsem ještě dozdobila citronem a petrželkou.

Pstruh na rajčatech

  • 2 Pstruhy,
  • 4-5 menších brambor,
  • 120 g másla,
  • 1 rajče,
  • stroužek česneku,
  • sůl,
  • pepř,
  • ždibec hladké mouky.

Rajčata nakrájíme na měsíčky, osolíme, trochu opepříme a pokapeme citronem. Česnek posekáme nadrobno. Pstruhy osolíme, pokmínujeme a jemně poprášíme po obou stranách hladkou moukou. Na pánvi rozpustíme máslo (ve výši asi půl cm), pstruhy po obou stranách opečeme. Těsně před opečením pstruhy posypeme česnekem, obložíme rajčaty do másla a necháme chvíli zpěnit a odstavíme z ohně. Ještě na pánvi šťávu dochutíme a pstruhy jí polijeme.

Typickým znakem této ryby (krom nízko posazených očí) je její tučné maso, které ji předurčuje k uzení. Ryba navíc dorůstá váhy až 20 kg, a při těchto rozměrech si o udírnu takřka říká :)

Tolstolobik na zelenině

  • Porce tolstolobika (podkovy nebo řízky),
  • máslo,
  • sůl a koření na rybu včetně kmínu,
  • zeleninu - mrkev,
  • petržel,
  • celer,
  • cibuli,
  • citron.

Porce ryby pocitronujeme, osolíme, okořeníme, položíme na alobal každou zvlášť, podložíme plátkem másla a zasypeme na kostky nakrájenou zeleninou a cibulí a zabalíme do alobalu. každou porci samostatně. dáme péct do trouby cca na 45 min. moje zkušenost : po upečení je lepší nechat odležet do druhého dne a pak si na tom kusu masa, kterým tolstolobik bezesporu je, mimořádně pochutnáte.

Uzený tolstolobik

  • 2-3 kg tolstolobika,
  • 2 ks celé hlavy česneku,
  • sůl.

Tolstolobika nebo tolstolobce nakrájíme na podkovy, pak ho důkladně nasolíme, potřeme rozetřeným česnekem, a necháme 2 hodiny marinovat. Udírnu rozehřejeme na 50 °C, porce ryby zavěsíme na provázky tak, aby provázek byl veden pod žeberními kostmi, a dáme do udírny. Udíme, přičemž zvedáme teplotu velmi pomalu na 70-80 °C, což by mělo trvat zhruba 1 hodinu, po hodině držíme teplotu udírny na 80 °C a rybí maso udíme dalších 20 minut.

Zapékaný tolstolobik

  • Bazalka 1 špetka,
  • Brambory 1000 g,
  • Cibule 2 ks,
  • Citron 1 ks,
  • Česnek 2 stroužky,
  • Kmín 1 špetka,
  • Máslo 1 lžička,
  • Mletá paprika sladká 1 špetka,
  • Olivový olej 4 lžíce,
  • Pepř 1 špetka,
  • Rozmarýn 1 špetka,
  • Sardelová pasta,
  • Sůl 1 špetka,
  • Tolstolobik 600-800 g,
  • Tymián 1 špetka.

Brambory omyjte a vařte i se slupkou. Oloupejte je, nakrájejte na kolečka a naskládejte do zapékací nádoby, vymazané máslem. Potom brambory osolte, opepřete a posypte paprikou i kmínem. Předehřejte troubu na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Rybu nakrájejte na porce, osolte, opepřete, potřete sardelovou pastou, česnekem, posypte bylinkami a přidejte máslo. Na pánvi rozehřejte olej a vhoďte do něj kolečka cibule. Jakmile zesklovatí, přidejte rybu a opékejte ji tak 2 minuty z každé strany. Osmahnuté porce ryby položte do zapékací nádoby na brambory, pokapejte citronovou šťávou a pečte doměkka; trvá to asi 15-20 minut. Podávejte v zapékací nádobě, ať se každý obslouží sám.

V českých vodách nejpočetnější dravec, řadící se však – díky svému suššímu masu, podávanému většinou s omáčkami – spíše ke "slavnostnějším" pokrmům. Průměrně dorůstá od 1 do 3 kg.

Pikantní štika

  • Filety ze štiky,
  • 1 polévkovou lžíci medu,
  • 1 kávovou lžičku chili,
  • trochu tymiánu,
  • 1 citron,
  • sůl,
  • olej.

Nejprve si připravíme marinádu tímto způsobem: Do 1dcl oleje za tepla rozpustíme 1polévkovou lžíci lesního medu. Přidáme chili nebo pálivou papriku, na jemno rozemletý tymián (stačí na špičku nože). Osolíme a odstavíme. Poté dochutíme citronovou štávou. Konečná chuť marinády má být sladkokyselá spíš slanější. Očištěná filátka štiky bez kůže nakrájíme na kostky cca 3x3cm a vložíme do marinády a necháme je v ní obalit. Poté uložíme na 24hodin do chladu marinovat. Druhý den máme dvě možnosti: Buďto udělat špízy a dát na gril nebo v domácí úpravě použít dobrou pánev a zprudka osmažit. Po osmažení zakapeme citronovou šťávou. Marinádu můžeme podávat ohřátou jako pikantní omáčku. Doporučuji podávat buď s kari rýží nebo hranolky, či jen s chlebem nebo bagetou. Jako nápoj podáváme dobré vínko nebo pivo

Štika na kmímě

  • 1000 g štiky,
  • 60 g másla,
  • kmín,
  • sůl,
  • 10 g hladké mouky,
  • petrželka.

Očištěnou vykuchanou štiku naporcujeme, opláchneme a osušíme. Posolíme, pokmínujeme, vkládáme do pánve s rozpáleným máslem a zvolna po obou stranách opékáme.Měkké porce ryby vyjmeme, zbylý tuk zaprášíme moukou a opražíme.Zředíme trochou vody nebo vývaru, dobře rozmícháme a povaříme. Podáváme s vařenými bramboty a bohatě posypeme sekanou potrželkou.

Štika po Toskánsku

  • 1,5kg štiky,
  • 4 rajčata,
  • 5 stroužků česneku,
  • pepř,
  • sůl,
  • oregano,
  • 0,5dl olivového oleje,
  • 1 lžíce nasekané petrželky,
  • 1 dl bílého suchého vína.

Česnek utřeme a rajčata nakrájíme na tenké plátky. Do pekáče dáme vrstvu rajčat, osolíme, opepříme a okořeníme oreganem. Rybu osolíme, opepříme a břišní dutinu vymažeme utřeným česnekem. Vložíme petržel a plátky rajčat, položíme do pekáče a přikryjeme zbytkem plátků rajčat. Osolíme, opepříme a okořeníme oreganem. Polijeme olivovým olejem a vínem. Pečeme v troubě při 150 stupních asi 40 minut. Při pečení občas podléváme šťávou.

Štika po zahradnicku

Filety osoltme, opepřeme a obalme v mouce. Opečme z obou stran na polovině másla a dejme do zapékací misky. Na druhé polovině másla nechme zesklovatět cibuli, přidejme nakrájené okurky a nasekanou petrželku. Vše dochuťme solí či pepřem a směsí posypte štiku. Nechme v troubě na 180°C asi 10 minut zapéct.

Delikatesa mezi dravci! Maso úhoře je považováno za velmi lahodné (navíc s minimálním množstvím kostí), avšak s vyšším obsahem tuku. Průměrná váha mezi 0,4–0,7 kg.

Úhoř na kmíně

  • 2 lžíce kmínu,
  • petrželka,
  • 600 g úhoře,
  • 80 g másla,
  • 1 citron

Staženého, a hlavně řádně vykrveného úhoře pečlivě omyjeme pod studenou vodou a osušíme. Podle potřeby ho můžeme začistit.

Úhoře upravíme do pekáčku, osolíme, okmínujeme, zakapeme citronovou šťávou a poklademe plátky másla. Pečeme v dobře vyhřáté troubě doměkka.

Hotového úhoře na kmínu podáváme zdobeného plátkem citronu a silně zasypaného jemně sekanou petrželkou. Skvělé jsou k němu brambory.

Úhoř v pivním těstíčku

  • 600 g úhoře,
  • citrónová šťáva,
  • sůl,
  • 100 g hladké mouky,
  • 1/8 litru piva,
  • 1 vejce,
  • 1 lžíce oleje,
  • 100% tuk na smažení

Z úhoře stáhneme kůži a nakrájíme šikmé plátky. Ty potom osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Z mouky, vejce, piva a oleje rozmícháme těsto, ve kterém úhoře obalíme a vložíme jej do dostatečně rozehřátého tuku. Smažíme dozlatova a podáváme s vychlazeným pivem :)

Úhoř na víně

  • 800–1000 g úhoře, vykuchaného a staženého z kůže,
  • 50 g másla,
  • 1 větší mrkev,
  • 1/4 celeru a 1 petržel, pokrájené na hrubší kusy,
  • 1 cibule, nakrájená na klínky,
  • 2 stroužky česneku, nahrubo nakrájené,
  • 1 lžička krupicového cukru,
  • 50 g anglické slaniny, nakrájené na proužky,
  • po 5 kuličkách nového koření a celého pepře + 2 bobkové listy,
  • snítka tymiánu,
  • sůl,
  • 150–200 ml červeného vína,
  • 1 citron, na klínky k podávání

Troubu rozpálíte na 180 °C. Kořenovou zeleninu, cibuli a slaninu vložte do pekáčku společně s celým kořením a tymiánem a posypte cukrem. Za občasného promíchání opečte v troubě dozlatova.

Úhoře naporcujte na špalíky, udělejte do nich několik zářezů, osolte a vložte je do rozpečené zeleniny. Přidejte máslo a zapečte. Potom podlijte vínem a dopékejte doměkka dalších 10–15 minut, podle síly úhoře. Šťávu dochuťte a podávejte s čerstvou bagetou a citronem..

<< Zpět